onsdag 17 september 2014

Måndagssegling med Arwen

Så blev det då äntligen av!
Samling på kaj

Måndagen den 15 september bjöd jag med mina arbetskamrater på planenheten på Falkenbergs kommun på en eftermiddagstur med Arwen - en båt de flesta inte hade upplevt tidigare - några av oss med lite mer segelvana och andra med mindre erfarenheter. Med bilen packad med flytvästar och fikakorg styrde vi kosan mot Varberg där Göran N, Göran D och Sven-Erik - som var skeppare för dagen - mötte upp. Vädrets makter var med oss, en sensommarsol lyste varmt, och ca 5 m/sek i vinden - kunde inte bli bättre!

Josefine, Sabina, Rickard
  
Johan och Daniel
S-E, Johan, Daniel, Lina och Charlotte
Vi sam-lades på kajen i   hamnen där Göran N berätt-ade om Arwen historia och tillkomst, sedan bar det iväg ut. 

Den som ville och kunde fick tillfälle att hjälpa till att sätta segel m m. Andra passade på att bara njuta av solen och vinden. Vi tog oss ut en lagom lång runda neråt kusten - med utsikter mot land och hav från ett håll som många inte hade sett tidigare -  för att så småningom lägga till vid Skrivareklippan, där det bjöds på fika och där vi fick tillfälle att inspektera de inplanterade ekarna, höra historierna om denna ön och smaka de goda vilda björnbären.

Nu sätter vi segel!
Vi gick för motor tillbaka in till hamnen igen, nöjda efter denna dag. En eloge till Göran N, Göran D och Sven-Erik - utan er hade det inte varit möjligt!
En plats i solen


Skepp ohoj!



Vårt goa gäng!
Enligt hörsägen somnade de flesta gott denna afton efter en ovanligt stor dos av frisk luft!


Tack!
från Johan, Daniel, Sofia, Sabina, Josefine, Rickard, Lena, Lina, Charlotte och Agneta!



Inga kommentarer: